თევზის ქონი, განსაკუთრებით EPA (ეიკოზაპენტაენოის მჟავა), დაკავშირებულია იშემიური ინსულტის შემცირებასთან
ახალმა კვლევამ თევზის ქონისა და იშემიური ინსულტის კავშირის შესახებ, რომელიც მოიცავს მონაცემებს ცხიმოვანი მჟავების შემცველობაზე ცხიმოვან ქსოვილში – აჩვენა, რომ ეიკოზაპენტაენოის მჟავას (EPA) აქვს მეტი დადებითი თვისებები დოკოზაჰექსანის მჟავასთან (DHA) ან მთლიანად თევზის ქონთან შედარებით. ჩვენი შედეგები აჩვენებს, რომ თევზის ქონის უფრო მეტი რაოდენობით მიღება ყოველდღიურად საკვები რაციონით, განსაკუთრებით ეიკოზაპენტაენოის მჟავის (EPA), ამცირებს იშემიური ინსულტის